nieuws in de media

( 22 feb 2019 07:00:39)
Goedemorgen! Vandaag komt in Spanje de 17-jarige Nederlander Charly T. voor de rechter. Hij wordt verdacht van aanranding. In Amsterdam begint een andere rechtszaak: die tegen Jawed S. Hij stak eind augustus twee Amerikaanse toeristen neer op Amsterdam Centraal.Wolkenvelden overheersen vandaag en af en toe is er ruimte voor de zon. Het wordt maximaal 11 tot 14 graden, bij een zwakke tot matige oostelijke wind.Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.Wat kun je vandaag verwachten? In Spanje staat de 17-jarige Nederlander Charly T. voor

( 21 feb 2019 23:11:39)
Actievoerders in gele hesjes hebben in Belgiƫ een paar uur een grensovergang geblokkeerd. Het gaat om de E17 bij Rekkem, tussen Kortrijk en de Franse stad Tourcoing.Volgens een lokale nieuwssite was de sfeer gespannen. De activisten staken op de snelweg pallets in brand en het verkeer stond stil. Automobilisten die van Belgiƫ naar Frankrijk wilden en omgekeerd kregen het advies een andere grensovergang te kiezen.De politie ter plaatse greep niet in, tot verbazing van sommige automobilisten. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws leidde de politie automobilisten die in de richting van

Kweekvlees verwoest het klimaat biefstuk milieuvriendelijker (WaarMaarRaar.nl - opme , 22 feb 2019 08:00:00)
Kweekvlees, in-vitrovlees of laboratoriumvlees werd nog maar pas voorgesteld als het milieuvriendelijkere neefje van een lap rundvlees. Nu blijkt dat uit onderzoek toch niet altijd zo te zijn. ... .

( 21 feb 2019 18:39:21)
De overgang naar schonere energiebronnen is een transitie "waar de Deltawerken bij in het niet vallen". Topvrouw van Tennet Manon van Beek zei dat bij de presentatie van de jaarcijfers.De landelijke beheerder van het elektriciteitsnet verwacht de komende tien jaar zo'n 35 miljard euro te investeren, waarvan 12 miljard euro in Nederland en 23 miljard euro in Duitsland. Het geld gaat voor een belangrijk deel naar de aansluiting van windparken op zee op het elektriciteitsnet op het land.Voor de bijeenkomst had Tennet een bijzondere locatie gekozen: de aanwezigen werden in Schiedam rondgeleid op

( 21 feb 2019 18:36:54)
Zebra's hebben misschien wel een van de bijzonderste vachten uit het dierenrijk. Zwart/wit gestreept, als ware ze wandelende streepjescodes zijn, en dat terwijl ze op Afrikaanse savannes leven waar alles bruin, geel, grijs en groen is.Waarom de dieren zo afwijken van dat kleurenpalet is iets waarover velen, onder wie Charles Darwin, hun hoofd al gebroken hebben. Een groep wetenschappers komt na onderzoek in een Britse dierentuin met een nieuwe hypothese: het is camouflage tegen vliegen.Lang is gedacht dat de streepjes ter camouflage zijn, maar dan tegen roofdieren. Maar dat is nooit aangetoon

( 21 feb 2019 17:55:54)
Verwerpelijk en een onnodige trap na. Zo noemt Janke Verhagen de reacties die ze kreeg nadat haar vriend was doodgeschoten. Haar partner Stefan Eggermont werd in 2014 in Amsterdam-Oost onder vuur genomen toen hij thuis kwam na een avondje voetbal kijken.Een greep uit de eerste online reacties: "Het zal wel een crimineel zijn", "Overdag een brave huisvader, maar ondertussen 's avonds coke rippen" en "Waar rook is, is vuur. Je wordt niet zomaar doodgeschoten."Al snel bleek Stefan slachtoffer van een persoonsverwisseling. Hij was aangezien voor een crimineel die in de buurt woonde en dezelfde au

( 21 feb 2019 15:05:15)
De Spaanse autoriteiten onderzoeken de dood van een 46-jarige vrouw in Valencia. Ze had samen met haar man en zoon gegeten in het sterrenrestaurant Riff toen ze ziek werd en overleed. Haar man en zoon werden ook ziek, maar zij zijn nog in leven.De vergiftiging deed zich afgelopen weekend al voor, maar gisteren werd pas bekend dat in totaal negentien mensen ziek zijn geworden na hun maaltijd in het restaurant. Ze moesten overgeven en hadden last van diarree.Een eerste inspectie van het restaurant door de Spaanse gezondheidsdienst heeft niets opgeleverd. Op dit moment worden de voedingswaren in

Uitgestorven schildpad op Galapagos eilanden toch niet uitgestorven (WaarMaarRaar.nl - opme , 21 feb 2019 18:00:00)
Op het Galapagoseiland Fernandina is een reuzenschildpad gevonden die al ruim 100 jaar uitgestorven zou zijn. Dat meldt de Ecuadoraanse minister van Milieu Marcelo Mata. De minister plaatste op Twitte... .

Mijn echtgenoot zat op Tinder op onze trouwdag (WaarMaarRaar.nl - opme , 21 feb 2019 17:00:00)
Een Australische vrouw heeft een nachtmerrie overgehouden aan de man waar ze enorm veel van hield. Maar hoewel ze het niet wilde geloven, kwamen er meer en meer vreemde zaken aan het licht.De vrou... .

Meisje rijdt showroom aan gort met auto die ze nog moet betalen meer dan 6000 euro schade (WaarMaarRaar.nl - opme , 21 feb 2019 16:00:00)
Een meisje uit India is haar allereerste autootje gaan kopen met haar ouders. Of dat was toch de bedoeling. Toen ze in de showroom stond en even mocht plaatsnemen in de wagen, liep het mis. Ze startte... .

Politie vindt slapende inbreker in matrassenwinkel (WaarMaarRaar.nl - opme , 21 feb 2019 15:00:00)
Een Duitse inbreker heeft het de politie behoorlijk gemakkelijk gemaakt. De inbreker was zo vermoeid van het inbreken dat hij besloot te profiteren van zijn omgeving - een matrassenwinkel- en even gin... .

Jongens 10 en 12 beloond die boeven pakten (WaarMaarRaar.nl - opme , 21 feb 2019 14:00:00)
Twee jongens van 10 en 12 jaar zijn woensdagmiddag door de burgemeester van Teylingen en politiechef Noordwijk-Teylingen in het zonnetje gezet omdat ze twee boeven wisten te pakken.De jongens hadd... .

Jongeman 23 getuigt over hoe zijn vriendin hem uithongerde mishandelde en kokend water over hem heen goot (WaarMaarRaar.nl - opme , 21 feb 2019 13:00:00)
Een Britse man heeft in een aangrijpende documentaire op de openbare omroep BBC getuigd over hoe hij jarenlang mishandeld werd door zijn (intussen ex-)vriendin. Jordan Worth (23) hongerde Alex Skeel (... .

Tiener wil 250 miljoen dollar van Washington Post wegens omstreden video (WaarMaarRaar.nl - opme , 21 feb 2019 12:00:00)
Een Amerikaanse tiener sleept de Washington Post voor de rechter omdat die krant hem ten onrechte in een slecht daglicht zou geplaatst hebben naar aanleiding van een confrontatie met een Native Americ... .

Aanstaande moeder is internethit nadat ze jurk draagt die iets helemaal anders blijkt te zijn (WaarMaarRaar.nl - opme , 21 feb 2019 11:00:00)
Een zwangere vrouw is viraal gegaan nadat ze serieus de fout in ging met een zak babyspullen die ze van een vriendin kreeg. Ze viste er een leuk item uit waarvan ze dacht dat het een jurkje was, maar ... .

Nantes wil nu toch echt geld zien voor overleden voetballer Sala (WaarMaarRaar.nl - opme , 21 feb 2019 10:00:00)
De Franse voetbalclub Nantes heeft een verzoek bij Cardiff City ingediend om de eerste van drie betalingen te voldoen voor de overleden speler Emiliano Sala. Gebeurt dat niet, dan stapt de club naar d... .

Vleeseters niet welkom op huwelijk van veganistisch koppel (WaarMaarRaar.nl - opme , 21 feb 2019 09:00:00)
Een Amerikaans koppel heeft hun vleesetende vrienden duidelijk gemaakt dat ze niet hoeven te komen naar hun huwelijk. Ze willen hun #226;#128;#152;gelukkigste dag#226;#128;#153; enkel vieren met... .

( 21 feb 2019 06:55:24)
Goedemorgen! In Rome komen bisschoppen uit de hele wereld bijeen om te praten over kindermisbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. En minister Schouten wacht vanochtend een zwaar debat over de Nederlandse pulsvissers.In de ochtend kan er in het noorden een buitje vallen. In het zuiden blijft het overwegend droog. Daar is ook de zon het vaakst te zien. In de middag wordt het 11 tot 13 graden. De dagen erna zal de zon steeds vaker schijnen en wordt het geleidelijk warmer.Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.Wat kun je vandaag verwach

Hoe een volle pot verf in zijn net visser Caljouw aan het denken zette (WaarMaarRaar.nl - opme , 21 feb 2019 08:00:00)
Een glazen potje met saus, een blikje bier en zelfs een complete accu. Visser Henry Caljouw van de viskotter ARM-46 doet sinds een klein jaar mee aan het afvalproject 'Fishing for litter'. Jachtenbouw... .

( 20 feb 2019 16:04:21)
Uitkeringsinstantie UWV heeft tegen de regels in zeker 1900 arbeidsongeschikten een levenslange uitkering toegekend. Dat zeggen deskundigen en ingewijden tegen RTL Nieuws.De beoordeling is volgens RTL gedaan door een groep verpleegkundigen, omdat het UWV een groot tekort heeft aan keuringsartsen. Dat zou in strijd zijn met de wet. Formeel stond er wel een verzekeringsarts aan het hoofd, maar die zou lang niet alle dossiers zelf hebben gezien. Bovendien hoefden lang niet alle mensen op een spreekuur te komen.Het UWV heeft te kampen met grote achterstanden. Van zo'n 30.000 mensen moet nog het r