nieuws in de media

( 19 dec 2018 07:00:00)
Goedemorgen! Vandaag presenteert de Europese Commissie een plan waarin staat wat er gebeurt als er geen afspraak komt met de Britten over de brexit en in Rotterdam staat iemand voor de rechter vanwege 'straatintimidatie'.Geleidelijk trekt de regen naar het oosten weg, vervolgens klaart het soms op. In de middag kan in het westen weer een bui vallen. Het wordt 8 of 9 graden, bij een matige zuidelijke wind. De rest van de week is het wisselvallig en zacht weer. Iedere dag valt er neerslag en de wind trekt soms behoorlijk aan.Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden

( 18 dec 2018 22:29:36)
In de buurt van Marrakesh in Marokko is een verdachte opgepakt in verband met de dood van twee jonge Scandinavische toeristen. Hun toegetakelde lichamen werden gevonden in een tentje in het Atlasgebergte, een populair gebied onder bergbeklimmers.Uit forensisch onderzoek blijkt dat de kelen van de vrouwen zijn doorgesneden. De Marokkaanse autoriteiten zeggen dat de verdachte wordt verhoord om te achterhalen wat het motief voor de moorden is geweest. Volgens Marokkaanse media zijn er inmiddels ook twee andere verdachten opgepakt, maar dat is nog niet officieel bevestigd.De 24-jarige vrouw uit D

Nederlandse boyband wil Brexit voorkomen (WaarMaarRaar.nl - opme , 19 dec 2018 08:00:00)
Dat de Britten uit de Europese Unie willen stappen, is iets wat Julia Veldman maar moeilijk kan verkroppen. Daarom bedacht ze een ludieke actie: de Breunion Boys. Een boyband die zijn liefde aan Engel... .

( 18 dec 2018 17:09:04)
SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van miljardair en Tesla-topman Elon Musk, krijgt een half miljard dollar van investeerders, melden anonieme bronnen aan The Wall Street Journal. De deal zou voor het einde van het jaar worden beklonken.Het raketbedrijf wil de investering gebruiken om een satellietnetwerk op te zetten, dat Starlink heet. Hiermee wil Musk wereldwijd goedkoop breedbandinternet aanbieden, dat via satellieten naar de aarde wordt gezonden.Duizenden satellietenHiervoor moet SpaceX meer dan 4000 satellieten in een baan om de aarde brengen. Uiteindelijk is het doel om dit aantal te verho

Brusselse brandweer bevrijdt jongeman uit afzuigbuis restaurant (WaarMaarRaar.nl - opme , 18 dec 2018 18:00:00)
De Brusselse brandweer heeft vorige nacht de handen vol gehad met een wel zeer opmerkelijk karweitje. Ze heeft namelijk meer dan een uur nodig gehad om een jongeman te bevrijden uit een buis van het d... .

GPS voert auto op skipiste in Oostenrijk (WaarMaarRaar.nl - opme , 18 dec 2018 17:00:00)
In Oostenrijk zijn twee wintersporters uit Hongarije door de gps van hun auto een skipiste opgestuurd. Dat meldt de Oostenrijkse pers.Na een dagje ski#195;#171;n in M#195;#188;hlbach am Hochk... .

Dierenarts verkleedt zich als muis om bange dalmatier te opereren (WaarMaarRaar.nl - opme , 18 dec 2018 16:00:00)
De dalmati#195;#171;r Rupert heeft altijd wat moeite gehad met vreemden. Niemand mocht hem dan ook aanraken toen hij geopereerd moest worden. Uiteindelijk schudde baasje Sonya Schiff een oplossi... .

Portier die handgranaat voor ingang hotel vond Ik dacht dat hij nep was (WaarMaarRaar.nl - opme , 18 dec 2018 15:00:00)
De portier van het Parkview Hotel in Amsterdam, die de granaat vond die in oktober tegen het hotel werd gegooid, dacht in eerste instantie niet dat het om een echte granaat ging. Hij schrok ook behoor... .

Man gearresteerd voor diefstal en fraude na 222 bibliotheekboeken te hebben uitgeleend (WaarMaarRaar.nl - opme , 18 dec 2018 14:00:00)
In de Spaanse stad Valencia is een 53-jarige man aangehouden voor fraude en diefstal. Hij had in totaal 222 boeken uitgeleend in de lokale bibliotheek zonder ze terug in te leveren. Hij wacht nu op zi... .

Inbreker blijft ondersteboven aan poort hangen met broek op zijn enkels (WaarMaarRaar.nl - opme , 18 dec 2018 13:00:00)
De prijs voor de domste inbreker van het jaar is bekend. Hij bezocht afgelopen weekend een Spar in Kaulille (Bocholt), waar hij twee keer (!) dezelfde fout maakte. Telkens bleef hij met zijn broek vas... .

Een rare fetisj Man betrapt op stelen van poepluiers uit containers bij kinderdagverblijven (WaarMaarRaar.nl - opme , 18 dec 2018 12:00:00)
De gevonden gebruikte poepluiers in het bos langs de rivier de Donge houden de gemoederen in 's Gravenmoer flink bezig. Volgens de eigenaren van kinderdagverblijven uit de regio worden de luiers uit h... .

Contactloos zakkenrollen hoe kun je het voorkomen (WaarMaarRaar.nl - opme , 18 dec 2018 11:00:00)
Op het Dickens Festijn in Deventer zijn zaterdag twee personen aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen. De politie roept bezoekers waarbij (vermoedelijk) kleine, onverklaarbare bedragen... .

Foutje van TF1 Franse misskandidaten topless op tv (WaarMaarRaar.nl - opme , 18 dec 2018 10:00:00)
Bij de live-uitzending van de verkiezing van Miss France 2019, door de Franse zender TF1, heeft de regisseur een pijnlijk foutje gemaakt.Hij wilde de kijker een blik in de coulissen gunnen, en lie... .

Denemarken scheldt schulden half miljoen burgers kwijt (WaarMaarRaar.nl - opme , 18 dec 2018 09:00:00)
Een mooi kerstgeschenk voor veel inwoners van Denemarken: de Deense overheid scheldt de schulden van 485.000 burgers kwijt. Dat komt neer op een totaalbedrag van bijna 800 miljoen euro.In veruit d... .

( 18 dec 2018 06:54:11)
Goedemorgen! Vandaag begint Serious Request. Geen Glazen Huis dit jaar, maar een rondreizende groep. En vandaag komt de Britse regering bijeen om te praten over een no-dealscenario voor de brexit.De dag begint grijs, met lokaal ook nevel of wat mist. In de loop van de dag breekt van het zuidoosten uit de zon vaker door. Het wordt ongeveer 7 graden.Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.Wat kun je vandaag verwachten? Serious Request nieuwe stijl gaat van start. Voor het eerst heeft de inzamelingsactie van NPO 3FM voor het Rode Kruis g

( 18 dec 2018 06:41:56)
Het woord 'blokkeerfries' is de winnaar van de Woord van het Jaar-verkiezing van Van Dale. Het woord kreeg 55,4 procent van de stemmen. Er zijn ruim 28.000 stemmen uitgebracht.'Blokkeerfries' won met ruime afstand van 'yogasnuiver' (iemand die gewoonlijk gezond en bewust leeft, maar zich nu en dan te buiten gaat aan partydrugs en cocaïne) en 'mangomoment' (geluksmoment dat een ernstig zieke patiënt beleeft door een ogenschijnlijk onbeduidende, niet-medische handeling of opmerking van een arts).De definitie van 'blokkeerfries' is volgens Van Dale: elk van de personen die in Friesland een weg

( 17 dec 2018 20:16:17)
Ondernemer en radiopersoonlijkheid Willem van Kooten, die vooral bekend is geworden als dj onder de naam Joost den Draaijer, krijgt de Marconi Oeuvre Award 2018. Van Kooten werd door zijn kleinzoon met het nieuws overvallen tijdens de uitzending van Tijd voor Max.Van Kooten introduceerde in 1965, naar Amerikaans voorbeeld, de Top 40 in Nederland en presenteerde de hitparade de eerste jaren bij de zeezender Veronica.De 77-jarige Van Kooten geldt als de grondlegger van de horizontale radioprogrammering, waarbij programma's dagelijks op een vaste tijd te horen zijn. Hij presenteerde op werkdagen

Man opgenomen in ziekenhuis na aan sokken te hebben geroken (WaarMaarRaar.nl - opme , 18 dec 2018 08:00:00)
Aan je vuile sokken ruiken kan ernstige gevolgen hebben. Dat mocht een Chinese man aan den lijven ondervinden. Na jarenlang aan zijn gedragen kousen gesnuffeld te hebben, belandde hij met een ernstige... .

( 17 dec 2018 18:32:42)
Bij de bouw van de in september ingestorte parkeergarage in Wormerveer zijn talloze fouten gemaakt. Dat concludeert NH Nieuws na inzage in documenten van de gemeente Zaanstad.Uit de stukken blijkt onder meer dat de bouw begin 2010 al van start ging, terwijl de gemeente de bouwtekeningen en berekeningen nog moest goedkeuren. Ook in de periode daarna kon de gemeente keer op keer haar controlerende taak niet uitvoeren, omdat stukken niet op tijd werden ingediend.In de zomer van 2010 was de gang van zaken zelfs aanleiding voor een bouwstop. Een medewerker van de gemeente spreekt in de documenten

Jongens redden vrouw die na een bezoekje aan de kerstmarkt in de sloot belandt (WaarMaarRaar.nl - opme , 17 dec 2018 18:00:00)
In Ingen hebben een paar jongens zaterdagavond een vrouw gered die in de sloot was beland en daar met haar hoofd al onder water lag.Even voor middernacht kwam de vrouw na een bezoek aan de kerstma... .