Dordrecht in de media

( 20 feb 2019 23:24:45)
Acteur Edwin Jonker en zangeres Edsilia Rombley spelen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in The Passion, de muzikale show van de EO en KRO-NCRV over de laatste uren van het leven van Jezus. Dat programma wordt op Witte Donderdag 18 april voor de negende keer uitgezonden, dit jaar vanuit Dordrecht. Het thema is eenzaamheid.De twee zangers Lucas Hamming en Paul Sinha spelen in het programma de rollen van de discipelen Judas en Petrus. Acteur Porgy Franssen neemt de rol van Pilatus op zich. Martijn Krabbé is de verteller, presentator Klaas van Kruistum doet verslag van de processie.Menselijk

( 18 feb 2019 00:32:21)
In Beesd in Gelderland heeft een grote brand gewoed in een bedrijfspand. De brand werd rond 22.30 uur gemeld bij de brandweer. Rond 0.30 uur was de brand onder controle.Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer laat weten dat er geen asbest is vrijgekomen.Het verkeer op de A2 heeft een tijd last gehad van de rook. De maximumsnelheid in beide richtingen werd tijdelijk verlaagd.De brand had ook gevolgen voor het treinverkeer. Tussen Dordrecht en Geldermalsen reden er geen treinen vanwege inzet van de brandweer.

Verdachte van drugshandel komt in Aston Martin naar de rechtbank (FOK!frontpage Nieuws 01 feb 2019 15:29:50)
En dat valt natuurlijk op! Afgelopen week werd in de rechtbank in Dordrecht een strafzaak behandeld tegen zes mannen verdacht van drugshandel. Eén van de verdachten in deze zaak is op vrije voeten en kwam elke dag met een dure Aston Martin..

( 14 jan 2019 16:07:02)
Pensioenfonds PGGM en Shell willen samen energiebedrijf Eneco overnemen. De twee bedrijven hebben dat laten weten in een open brief. Daarin kondigen PGGM en Shell aan dat ze als consortium-partners de mogelijkheid onderzoeken om deel te nemen in de gecontroleerde veiling van Eneco.In december werd de veiling van de aandelen van Eneco aangekondigd. Dat gebeurt gecontroleerd, wat wil zeggen dat de huidige aandeelhouders mogen bepalen wie de aandelen mag overnemen. Dat is niet noodzakelijk de hoogste bieder. De waarde van Eneco wordt geschat op 2,5 tot 3 miljard euro.Eneco is op dit moment nog i

Goud en zilver voor shorttrackers op aflossingen (FOK!frontpage Nieuws 13 jan 2019 18:15:44)
De Nederlandse vrouwen zijn Europees kampioen geworden op de relay. In Dordrecht wonnen Suzanne Schulting, Rianne de Vries, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven het goud door in de finale Rusland en Hongarije te verslaan. De mannen wonnen het..

Shorttrackster Schulting pakt Europese titel (FOK!frontpage Nieuws 13 jan 2019 17:02:13)
Voor het eerst in haar loopbaan heeft Suzanne Schulting de Europese shorttracktitel in de wacht gesleept. Tijdens het EK in Dordrecht won de Nederlandse de superfinale en nam daarmee de leiding in het algemeen klassement over van de Russin Sofia..

Schulting verliest EK-leiding na straf op 1000 meter (FOK!frontpage Nieuws 13 jan 2019 16:47:54)
Suzanne Schulting is met nog één afstand te gaan de leiding in het algemeen klassement bij de EK in Dordrecht kwijt. De 21-jarige shorttrackster liep op de 1000 de finale mis nadat de Nederlandse een straf kreeg in de halve..

Aflossingsploegen naar finales EK shorttrack (FOK!frontpage Nieuws 13 jan 2019 05:45:06)
Op het Europees kampioenschap shorttrack in Dordrecht hebben de Nederlandse aflossingsploegen zich zowel bij de vrouwen als de mannen geplaatst voor de finales, die zondag op het programma staan.Rianne de Vries, Suzanne Schulting, Yara van..

( 13 jan 2019 07:51:04)
Goedemorgen! Veel sport vandaag: in het Italiaanse Collalbo worden twee schaatskampioenen gekroond. In Dordrecht gaat de EK shorttrack verder. En in Melbourne gaat de eerste grand slam van het tennisseizoen van start. In Utrecht gaat een links alternatief van de gele hesjes de straat op.Het is veelal bewolkt en het regent geruime tijd flink door. In de loop van de dag wordt het ook weer af en toe droog, maar wolken houden de overhand. Het wordt 9 graden. De noordwestelijke wind is matig tot hard en aan zee en op het IJsselmeer komen zware windstoten van 90 km/uur voor.Ga je op pad? Hier vind

Schulting pakt Europese titel op 1500 meter (FOK!frontpage Nieuws 12 jan 2019 16:15:33)
Suzanne Schulting is het EK shorttrack uitstekend begonnen. De olympisch kampioene op de 1000 meter won in Dordrecht de 1500 meter voor Elise Christie en Sofia Prosvirnova.Schulting nam in de finale met nog anderhalve ronde te gaan met een mooie..

Shorttrackers blijven lekker bezig op EK in Dordrecht (FOK!frontpage Nieuws 11 jan 2019 23:37:53)
Op het EK shorttrack in Dordrecht blijft de Nederlandse ploeg lekker bezig. In de ochtend slaagden alle zes Nederlanders erin zich voor de volgende rondes te plaatsen, 's avonds was het op de 1000 meter voor bijna iedereen raak.Suzanne Schulting..

Politie houdt vier mensen aan na megadiefstal koper (FOK!frontpage Nieuws 07 jan 2019 22:03:15)
De politie in Dordrecht heeft na intensief en creatief speurwerk vier verdachten van heling van een enorme hoeveelheid koper aangehouden. Het gaat om een 60-jarige Dordtenaar, twee jongens van 14 en 16 uit Dordrecht en een 20-jarige vrouw uit..

( 20 dec 2018 17:16:44)
De rechtbank in Den Haag heeft de 25-jarige Sidar D. uit Dordrecht veroordeeld tot elf jaar cel voor het doodschieten van de Zoetermeerse vlogger Parsa010. Dat gebeurde vorig jaar, toen Parsa010 in Rotterdam zat te barbecuen in de voortuin van vrienden.Volgens de rechter is D. schuldig aan moord, omdat hij van plan was op Parsa010 te gaan schieten. Hij zegde daarvoor een etentje af en ging met een bedekt gezicht en handschoenen aan naar het slachtoffer.D. heeft bekend dat hij Parsa010 heeft beschoten, maar beriep zich op noodweer. Volgens de rechter is echter niet aannemelijk geworden dat het

Agenten te fit voor gewapende cameradieven (FOK!frontpage Nieuws 15 dec 2018 21:12:33)
Een bewoner van de Zuidendijk in Dordrecht kreeg vrijdagavond een vuurwapen op zich gericht, omdat twee mannen het op zijn camera gemunt hadden. Ver kwamen ze niet. Agenten haalden de twee rennend in. De man was bijna thuis toen hij net voor zijn..

Shorttracker Knegt uitgeschakeld na vorkheftruckongeluk (FOK!frontpage Nieuws 14 dec 2018 00:24:26)
Van 11 tot en met 13 januari wordt in Dordrecht gestreden om de Europese titels in het shorttrack, maar Sjinkie Knegt zal zijn titel niet verdedigen: de Fries heeft vrij ernstig spierletsel opgelopen bij een ongeluk...met een..

Ruzie tussen broers eindigt in steekpartij (FOK!frontpage Nieuws 05 dec 2018 07:04:58)
Politieagenten hielden dinsdagavond 4 december in een woning aan de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht een 16-jarige jongen aan die even daarvoor zijn 18-jarige broer met een mes in zijn arm had gestoken.Agenten kregen een melding dat twee broers..

Dordtenaar treitert buren met boor stang en wekkers (WaarMaarRaar.nl - opme , 04 dec 2018 14:00:00)
Het komt regelmatig voor dat buren zich aan elkaars geluiden ergeren. Maar zo bar als een inwoner van Dordrecht het zondagochtend maakte, zien agenten niet vaak. De man dreef zijn buren tot wanhoop do... .

( 24 nov 2018 07:00:01)
De kennis van en ongerustheid over asbest is de afgelopen twee jaar afgenomen. In vergelijking met 2016 weten nu minder mensen dat asbestvezels gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dit blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau GfK, in opdracht van consumentenorganisatie Milieu Centraal.Nog maar een op de vier huizenbezitters zou zich ongerust voelen bij asbest op het dak. In 2016 was dat nog een op de drie. 11 procent van de huiseigenaren weet of vermoedt dat ze een dak met asbest hebben en zij moeten in actie komen. Daarbij hebben ze hulp nodig, zo blijkt uit het onderzoek.Maar veel huisei

Zwolse basketballers naar 9-0, Donar slacht Weert (FOK!frontpage Nieuws 18 nov 2018 22:45:09)
In de Dutch Basketball League blijft Landstede Basketbal met ijzeren vuist regeren. De debutanten van de Dutch Windmills uit Dordrecht werden in Zwolle vakkundig aan de kant geschoven: 76-49, de negende overwinning in negen wedstrijden voor de..

( 17 nov 2018 18:36:29)
Sinterklaas is weer in het land. De goedheiligman kwam met Pakjesboot 12 en zijn gevolg aan in Zaandijk, en van daaruit ging hij ook naar veel andere plaatsen in Nederland.Op de landelijke intocht op de Zaanse Schans in Zaandijk kwamen 30.000 mensen af. Volgens burgemeester Hamming verliep het feest zonder noemenswaardige incidenten. "Het was prachtig, zonnig weer. En dat leidde tot een fantastische opkomst." In totaal werden zes mensen bij de landelijke intocht aangehouden. Bekijk een compilatie van de intocht in Zaandam:Hamming zegt dat zijn gemeente "erop gebrand was" een veilig kinderfees